Karamell torta
Hozzávalók: 10 tojás, 10 evőkanál cukor, 4 evőkanál liszt, 12 dkg darált dió
A tojások sárgáját a cukorral kikeverjük, hozzáadjuk a lisztet, és a darált diót. Jól elkeverjük, és a tojások kemény habbá vert fehérjéhez óvatos mozdulatokkal hozzákeverjük. A kikent, lisztezett tepsiben, előmelegített sütőben takaréklángon megsütjük.
Krém: 20 dkg puha vajat kikeverünk, és félre tesszük. Ezután 2 db egész tojást, 2 evőkanál cukorral, villával felverünk, gőz fölött krémmé főzünk. Félretesszük. 15 dkg cukrot megpirítunk, és 3 evőkanál vízzel méz sűrűségűre felfőzzük, és a tojásos krémet visszatesszük a gőz fölé, és hozzákeverjük a karamellt. Amikor kihűlt, apránként a vajhoz adva kikavarjuk és betöltjük a piskótát. A torta tetejére is hagyunk krémet, elsimítjuk, és megszórjuk egy marék durvára vágott pirított dióval.
|